Najbližšie na kvalifikáciu do Popradu to mali reprezentanti Maďarska. Tím pod vedením nových trénerov dokázal odohrať vyrovnané časti zápasov s favoritmi a rebríčkovo najbližších konkurentov zdolal pohodlne rozdielom triedy.

Ešte v roku 2012 sa Maďari predstavili na majstrovstvách sveta vo Švajčiarsku no od vtedy sa veľa zmenilo. V nasledujúcej kvalifikácii o MS 2014 tím Maďarska vybuchol, keď prehral s Nórskom 3:24 a prekvapivo aj s Talianskom 3:8. Bol to však len začiatok toho čo sa dialo nasledujúce sezóny. Maďarsko aj z finančných dôvodov úplne rozpustilo mužskú reprezentáciu a nezúčastnilo sa nasledujúcej kvalifikácie z čoho pramení rebríčkový prepad Maďarska. Na začiatku sezóny 2017/2018 sa opäť zostavila mužská reprezentácia Maďarska, ktorá funguje s menšími zmenami až dodnes. Na kvalifikácii v Poprade ukázali progres, keď s Nórskom v rovnovážnom stave dokázali hrať oveľa lepšie ako v minulosti. Zápasy s Belgickom a Talianskom mali jasne pod kontrolou s menším výpadkom na začiatku druhej tretiny zápasu s Belgickom, kedy Belgičania dokázali vyrovnať dvoma gólmi. Maďarská reprezentácia trpela výrazne kvôli nízkej konkurencii v lige no po zavedení spoločnej ligy so Slovinskom a Rakúskom, pôjdu výkony hráčov určite nahor.

Najproduktívnejší hráč: Domokos Rácz
Najužitočnejší hráč: Domokos Rácz

Vyjadrenia:

András Pafféri (hlavný tréner): Pripravovali sme sa na tento turnaj a splnili sme všetko čo sme chceli. Vedeli sme, že začiatok turnaja bude proti Slovensku a Nórsku náročný. Nálada v tíme bola skvelá, hráči dodržiavali to čo sme od nich tréneri požadovali. Teší ma, že sme mali dostatok síl odohrať štyri zápasy za štyri dni a ukázali sme to v poslednom zápase proti Belgicku. Budujeme nový tím s novými hráčmi, musíme v tom pokračovať a ísť krok po kroku dopredu.

Domokos Rácz (najužitočnejší hráč): Sme veľmi spokojný s výsledkom. Som nesmierne rád, že sme dokázali dvakrát zvíťaziť a že sme veľmi tvrdo bojovali proti Slovensku a Nórsku. V tomto trende musíme pokračovať a uvidíme čo prinesie budúcnosť.