Ženská extraliga bola podobne ako ostatné florbalové súťaže na Slovensku predčasne ukončená. Nitra dokázala držať po prvých dvoch zápasov 1. kola play-off s favoritom ŠK 98 Pruské vyrovnaný stav 1:1. Kapitánky ženského extraligového celku ŠK Slávia SPU DFA Nitra Romany Janegovej sme sa spýtali niekoľko otázok či už k predčasne ukončenej sezóne alebo jej súčasnej prípravy na nadchádzajúcu.

Začiatok sezóny ste nemali príliš šťastný, v polovici sezóny ste figurovali na zostupových priečkach. Čo sa stalo, kde bola chyba?

Už sa to viackrát spomínalo, bohužiaľ nemali sme dobrú prípravu na sezónu. Mali sme problémy s halou na tréningy, čo spôsobilo,
že sme ich dlho nemali alebo keď už sme mali, tak raz do týždňa.

Nakoniec ste po základnej časti obsadili 8. miesto, ktorým ste si zabezpečili účasť v playoff. Doň si vás vybral tím z Pruského, s ktorým ste dokázali držať krok a po 2 zápasoch bola séria vyrovnaná. Čo stálo za vašim zlepšením ?

Počas sezóny sa konečne otvorila nová hala a začalo sa poriadne trénovať. Postupom času sme sa v každom zápase zlepšovali, čo bolo cítiť v každom ďalšom zápase, boli sme zohratejšie. Bohužiaľ sa v zápasoch vyskytlo dosť taktických chýb, ale aj na nich sme dokázali zapracovať. Posledné zápasy sme začali vyhrávať a to nás ešte viac utužilo ako kolektív a forma postupne gradovala. Áno, je pravda, že sme po základnej časti skončili len na 8. mieste a dostali Pruské, čo bol papierovo jasný favorit, ale boli sme dobre rozbehnuté, verili sme si na ne a hlavne sme nemali čo stratiť. Prvý zápas sme hneď vyhrali a vedeli sme, že im budeme vyrovnaným súperom a že nato máme. V druhom zápase sme síce prehrali, ale stále sme boli „na koni“, keďže sa hrali u nich doma a tam je vyhrať ťažké. Tešili sme sa na odvetu u nás v Nitre, no osud to zariadil inak.

Kvôli šíriacej sa epidémie bola súťaž najskôr pozastavená a následne po vzore ostatných športov a líg predčaste ukončená. Bol to podľa teba správny krok, či myslíš, že prebiehajúce playoff sa dalo dohrať v neskoršom termíne ?

Podľa mňa to bol ten najlepší krok, aký vedenie súťaže mohlo spraviť.

Na začiatku sezóny sa avizovalo zúženie Hyundai extraligy z pôvodných 10 účastníkov na 8. Aký máš na to názor ?

Ešte nikdy som nehrala súťaž s tak nízkym počtom tímov. Bude to zaujímavá skúsenosť. Dúfam, že sa zámer splní, ale to sa ukáže až po konci budúcej sezóny.

Do sveta športu patria aj zmeny tímov, alebo teda prestupy. Ty si ako na tom, plánuješ v Nitre zotrvať, alebo máš nejaké ponuky, nad ktorými uvažuješ ?

Ešte je skoro sa k tomu vyjadrovať. Teraz sú dôležitejšie iné veci, ako riešiť, čo bude ďalšiu sezónu. Veď sami nevieme, čo bude zajtra a každý deň sa menia opatrenia. Musíme byť trpezliví.

Posledná otázka, ako v súčastnosti tráviš svoj čas ? Oddychuješ, alebo sa už venuješ individuálnej príprave kým začnú spoločné tréningy?

Keďže teraz je veľa voľného času a haly, fitká a plavárne sú zatvorené, tak sa mi otvorili dvere k bicyklovaniu. Momentálne som tomu podľahla a skoro každý deň jazdím 2-3 hodiny po okolí. Máme v Nitre veľa možností a krásne okolie, kam sa dá ísť. Užívam si prírodu a slniečko, naberám kondíciu. Keď je vonku zlé počasie, tak sa zatvorím doma a cvičím jogu, SM systém a posilovanie s vlastnou váhou. Ale neminie ma ani práca v záhrade, keďže je nato teraz ideálny čas, tak pomáham rada aj tam.

Ďakujeme za rozhovor a prajeme množstvo ďalších úspechov či už v športovom alebo súkromnom živote.