Najhorúcejšia informácie z diania ženskej extraligy, konkrétne klubu ŠK 98 Pruské, je odchod dlhoročného skúseného trénera Vladimíra Gábora z postu trénera A-tímu. V Pruskom už sa pošuškáva po novom mene, zatiaľ však nič nie je oficiálne, potvrdila pre našu redakciu kapitánka Veronika Dobrodejová.

Dlhoročný tréner Pruského Vladimír Gábor informoval, že pri 1. tíme žien v Pruskom končí. Bolo to pre teba prekvapenie alebo si to očakávala?

Toto rozhodnutie očakával myslím cely tím vrátane vedenia klubu, pretože už sezónu predtym tréner zvažoval odchod, ale nakoniec sa s nami dal na poslednú sezónu. Je však škoda, že sa nedohrala a tréner sa rozlúčil s ligou takýmto spôsobom.

Máš predstavu, kto by mohol nahradiť Vladimíra Gábora na poste trénera?

Na túto otázku za posledných pár týždňov odpovedám veľmi často. Áno, samozrejme predstava tam je, aj sa to v tíme všetko rieši, len musíme počkať na úplne vyjadrenie vedenia tímu, bližšie informácie zatiaľ nepodávame.

Si kapitánkou tímu a hráčkou, ktorá v Pruskom začala a stále pôsobí, bez jediného prestupu do iného klubu. Ako by si zhodnotila rozbehutú sezónu 19/20, ktorá bola predčasne ukončená?

V tejto sezóne boli veľmi veľké očakávania, už len z dôvodu toho, že vstúpil Hyundai ako sponzor do ligy a začali sa livestreamy jednotlivých zápasov. Čo sa týka konkrétne nášho výsledkum, nie som sklamaná ale ani úplne nadšená. Sezónu sme rozbehli bez chyby, všetko nám vychádzalo až prišiel osudový víkend, ktorý nám v podstate klepol po prstoch a museli sme si uvedomiť, že nie sme ešte majsterky. Tento víkend sa bohužiaľ zopakoval ešte raz, čo nám zobralo prvenstvo v tabuľke. Ale predsalen chcem dievčatám poďakovať za peknú sezónu a veľmi sa tešim na ďalšiu.

Momentálne si jedna z najskúsenejších hráčok v klube. Množstvo skúsených hráčok z klubu odišlo a máte dosť omladený káder. Ako vidíš Pruské v ďalšom súťažnom ročníku?

Ja vidím Pruské ako stále najlepšie ;). Mladé dievčatá sa snažíme dostať do herného systému a kolektívu a myslím, že im to ide veľmi dobre a sú šikovne. Takisto ale zháňame nové posily, pretože nám odíde zopár skúsených hráčok. Verím, že opäť získame titul a spolu to zvládneme.

Neláka ťa po tak dlhej dobe v jednom klube vyskúšať aj iný slovenský klub?

Ak mám úprimne pravdu povedať, ani nie. Nie, že by som neobľubovala kluby na Slovensku ale Pruské je jednoducho srdcovka a jediný dôvod, prečo by som zmenila klub je, keby Pruske prestalo hrať extraligu. Je to môj druhý domov.

A čo zahraničie? Si známa svojou rýchlosťou a dobrou streľbou, čo by bolo v zahraničí určite uplatniteľné.

No, to je otázka na zamyslenie. Ale u mna veľmi jednoduchá odpoveď. Nie. Florbal hráme predovšetkým pre seba a svoje dievčatá. A skôr chcem dosiahnuť, aby sa na Slovenku florbal posunul čo najďalej. Preto aj v nasledujúcej sezóne dam všetko do toho, aby som podporila či už extraligu alebo čisto ŠK 98 Pruské.

Ďakujeme za rozhovor a prajeme množstvo ďalších úspechov či už v športovom alebo súkromnom živote.