Po prvýkrát, sa bude losovať zloženie skupín na juniorských majstrovstvách sveta. V doterajšej histórií boli skupiny rozdelené na základe rankingu, ktorý odzrkadľoval vždy umiestnenie z predchádzajúceho šampionátu. To znamenalo, že v jednej skupine sa stretli tímy umiestnené v rankingu na 1., 4., 5., 9. mieste. V druhej skupine zas pôsobili tímy umiestnené na 2., 3., 6., a 7. mieste. Ak by tento kľúč rozdelenia do skupín ostal aj pre nadchádzajúci šampionát Slovensko by malo severskú skupinu, ako v roku 2017 a teda: Švédsko, Fínsko, Dánsko, Slovensko. IFF však tento systém zmenila a tímy budú vylosované do skupín už dnes o 17:00 v Brnenskej Starej radnici.

11. Majstrovstvá sveta juniorov, by sa mali konať od 28. apríla do 2. mája 2021 v Brne. Na podujatí sa má predstaviť 16 tímov a šampionát už nebude rozdelený na „A“ a „B“ divíziu. Tímy budú rozdelené do štyroch skupín. V skupinách „A“ a „B“ sa predstaví 8 najvyššie postavených celkov v rankingu.

V súčasnosti má 12 tímov zabezpečenú účasť na šampionáte. Ostáva obsadiť posledné 4 miesta. Japonsko, Nový Zéland a Austrália postúpili na turnaj priamo, kvôli zrušeniu Ázijsko-Oceánskej kvalifikácie. Stále však nepoznáme kto obsadí 3 miesta z európskej kvalifikácie a 1 miesto z americkej. Z toho dôvodu nebudú štyri tímy žrebované konkrétne, ale iba podľa konečných pozícií v kvalifikačných skupinách. Zvyšné kvalifikácie sa uskutočnia až po losovaní majstrovstiev sveta.

Tímy, ktoré si už zabezpečili svoje pôsobenie v Brne sú: Česká republika, Švédsko, Fínsko, Švajčiarsko, Lotyšsko, Slovensko, Dánsko, Nemecko, Nórsko, Japonsko, Nový Zéland a Austrália.

Na otázku s akými tímami by sa chcel, respektíve nechcel stretnúť, mal hlavný tréner reprezentácie Marek Onderko rýchlu odpoveď. „V našej skupine by som uvítal Českú republiku, Švajčiarsko a Nemecko. Rád by som sa vyhol spoločnej skupine so Švédskom, Fínskom a Lotyšskom.“

LOS MS JUNIOROV MÔŽETE SLEDOVAŤ LIVE OD 17:00: