Od sezóny 2020/2021 má náš florbal v českej extralige žien ďalšiu hráčku. Pre vysokú odchovankyňu ICE Players Sereď bude najvyššia súťaž našich susedov určite zaujímavá výzva. Mladá, iba 19-ročná reprezentantka Slovenska prezradila viac v rozhovore.

Pred touto sezónou si prestúpila zo špičkového slovenského klubu do špičkového českého klubu. Vítkovice teda nahradili Pruské. Aké boli tvoje prvé pocity z ostravského klubu ?

„Po príchode do Ostravy som mala dobré pocity, k tímu som sa pripojila už na letnú prípravu počas ktorej som mala viac času si zvyknúť na nové prostredie a spoznať sa s novými spoluhráčkami.”

Chýba ti Pruské a tamojšie spoluhráčky ?

„Na Pruské rada spomínam. V Pruskom som odohrala 3 sezóny, počas ktorých sme zažili veľmi pekné momenty vo florbale, ale aj mimo neho. S dievčatami som stále v kontakte a keď máme čas rady vybehneme aj spoločne von.”   

Ako ťa prijal realizačný tím a hráčky Vítkovíc ?

„Dievčatá ale aj realizačný tím ma prijali veľmi dobre. Od začiatku boli všetci veľmi milí a ochotní pomôcť, ak som niečo potrebovala. S dievčatami zo Slovenska som sa poznala už z reprezentácie a aj preto to bolo pre mňa ľahšie a rýchlo som si vo Vítkoviciach zvykla.”   

V šiestich zápasoch českej ligy si zaknihovala dve asistencie. Si zatiaľ spokojná ?

„Od začiatku sezóny sme odohrali len niekoľko zápasov, so svojou hrou som zatiaľ spokojná a v ďalších zápasov chcem prispievať svojimi bodmi k víťazstvám.”

Koľko Sloveniek pôsobí v klube1.SC TEMPISH Vítkovice ?

„Momentálne v klube Vítkovíc pôsobí vrátane mňa, 5 Sloveniek.”  

Hrávate so slovenskými babami spoločne aj vo formácii ?

„S dievčatami zo Slovenska momentálne nehrávame spolu vo formácii.”  

Tvoj tím je momentálne na prvom mieste v českej lige. Aké sú túto sezónu u vás ciele ?

„Naše ciele v klube sú len tie najvyššie. Tvrdo na sebe pracujeme, snažíme sa do každého zápasu dať všetko a stále sa posúvať ďalej.”   

Ostrava je prakticky florbalová bašta. Druhý tím tabuľky je váš hlavný rival – FBC ČPP Ostrava. Bude tento zápas vybičovaný ?

„FBC Ostrava má taktiež v tíme kvalitné hráčky a preto si myslím, že tento zápas bude napínavý a zaujímavý aj pre divákov. Verím, že z ostravského derby si zoberieme tri body domov my.”  

Aké sú tvoje florbalové ciele ?

„Moje florbalové ciele sú stále napredovať, zlepšovať sa a čo najviac pomáhať tímu v zápasoch. Okrem toho by som sa chcela dostať  túto sezónu s tímom do superfinále.”

autor článku: Jakub Štubňa
foto: Florian Trees