Výkonný výbor IFF v spolupráci s Českým florbalom rozhodli o preložení majstrovstiev sveta juniorov 2021 z dôvodu pandémie COVID-19. Juniorský šampionát bol pôvodne plánovaný na termín 28. 4. – 2. 5. ale teraz novým termínom je 25. – 29. 8. 2021

„S odložením šampionátu veríme, že pre kvalifikované tímy bude jednoduchšie sa zúčastniť a zvýši sa tak športový potenciál tohto podujatia. Zároveň dúfame, že na celom svete dôjde k určitej úľave v súvislosti s pandémiou COVID-19, aby sme týmto turnajom mohli zahájiť sezónu bez Covidu,“ hovorí Petr Chvojka, generálny sekretár juniorského šampionátu.

Vo svete aktuálne platia veľmi prísne opatrenia, ktoré komplikujú cesty reprezentácií do Českej republiky, ale taktiež tak aj návrat späť do svojej krajiny. Pri voľbe nového termínu prihliadla IFF v spolupráci s Českým florbalom taktiež ku skutočnosti, že v letných mesiacoch by mala byť situácia priaznivejšia než na ja alebo na jeseň. Pomôcť by mohla vyššia zaočkovanosť obyvateľstva.

„Pri hľadaní nového termínu sme brali ohľad na to, aby čo možno najmenej zasiahol do novej sezóny a taktiež aby rešpektoval športové hľadisko hráčov a prípravy. Aktuálna sezóna má vyvrcholiť v júni, hráči si tak budú môcť odpočinúť a začať prípravu, ktorú by aj tak absolvovali s ohľadom na začiatok novej sezóny. Majstrovstvá sveta juniorov sú vrcholom mládežníckej kategórie a my chceme čo najviac športovcom umožniť sa šampionátu zúčastniť. Samozrejme nás mrzí, že aktuálna situácia nedovoľuje usporiadanie turnaja v pôvodnom termíne, všetci ale budeme pracovať na tom, aby šampionát v auguste mohol prebehnúť a to v čo najvyššom štandarde.“ prezradil Tomáš Frank, generálny sekretár Českého florbalu.

foto: IFF