F-liiga mužov je pripravená na štart play off, po tom čo sa v sobotu odohrali posledné zápasy základnej časti.

Classic Tampere, Esport Oilers, TPS Turku, Nokian KrP, Happee Jyväskylä, Westend Indians, SPV Seijnäjoki a LASB budú hrať o titul. Classic ako víťaz základnej časti si vybral za súpera LASB. Ako druhí v poradí si vyberali Oilers a vybrali si Westend Indians. Budeme tak svedkami derby o Espoo. TPS Turku si vybralo SPV Seijnäjoki a poslednú dvojičku tvoria Nokian KrP a Happee Jyväskylä.

Pre tímy EräViikingit, OLS a Tiikerit sa sezóna skončila. Steelers a Nurmon Jyrmy odohrajú vzájomnú sériu. Porazený zostúpi do druhej najvyššej súťaže a víťaz tejto série bude čeliť druhému tímu z nižšej ligy v sérii o účasť v F-liige pre nasledujúcu sezónu. Welhot zakončili sezónu na poslednom mieste a vypadli tak do druhej najvyššej súťaže. V F-liige ich nahradí víťaz druhej ligy.

Tiikerit začali posledný hrací deň základnej časti ako prví a čelili víťazovi základnej časti Classic Tampere. V záverečných minútach dokázali zápas poslať do predĺženia a získali tak bod, vďaka ktorému sa dostali pred Steelers a zaistili si tak účasť v F-liige aj pre ďalšiu sezónu. To však nebolo všetko. V predĺžení o víťazstve Tiikeritu rozhodol Juuso Salo a pripravil tak druhú prehru Classicu v tejto sezóne.

Najproduktívnejším hráčom základnej časti sa stal Sami Johansson z Classic Tampere. Získal 74 bodov a za sebou nechal dvojicu z Nokianu KrP, Joona Rantalu (64 bodov) a Henriho Johanssona (63 bodov).

foto: Juha Käenmäki