Už dnes sa v AXA Aréne vo Winterthure uskutoční 6. ročník Superfinále. SV Wiler-Ersigen, ktorý je spolu s Ro-Weiss Chur s dvanástimi titulmi rekordnými majstrami Švajčiarska, bude v suprefinále po piaty krát. Z predchádzajúcich štyroch účastí odchádzal Wiler porazený iba raz a to v roku 2018 kedy podľahli práve dnešnému súperovi z Könizu. V tom čase získal svoj prvý a zatiaľ jediný titul v histórií klubu práve Köniz. „Je dobré vedieť, že Köniz môže poraziť Wiler v superfinále. Na druhej strane sa určite Wiler chce pomstiť“, hovorí Jyri Korsman, hlavný tréner Könizu. Jeho náprotivok, tréner regionálneho rivala Thomas Berger hovorí: „Nový príbeh sa začína v sobotu a končí sa opäť v sobotu. Nezáleží na tom, čo sa stalo predtým.“

Cesta, ktorá priviedla oba tímy do superfinále, podľa Bergera nehrá rolu. „Sme nesmierne hrdí na to, čo sme doteraz dosiahli. Znamenia nenaznačovali, že by sme sa mohli opäť prebojovať do superfinále. V uplynulých dvoch rokoch z klubu odišlo veľa dobrých hráčov a bolo nepravdepodobné, že by sme boli späť na vrchole.“ Wiler sa umiestnil po základnej časti na štvrtom mieste. Vo štvrťfinále proti Zugu, Wiler strácal a séria musela ísť až do siedmeho zápasu. Wiler jasne zvíťazil v semifinálovej sérii nad víťazom základnej časti GC Zürich 4:1. Köniz mal ťažkosti vo štvrťfinále proti Tigers Langnau, ale nakoniec vyhral 4:2. V semifinále proti Malansu predviedli oba tímy napínavú sériu, ktorú nakoniec vyhral Köniz taktiež 4:2.

Tieto tímy sa v tejto sezóne stretli trikrát. Vo všetkých prípadoch sa tešil z výhry Köniz, po výsledkoch 7:4, 3:2, 5:4. „Existuje dôvera a vedomie, že môžeme poraziť Wiler-Ersigen. Ale keď sa pozriete na semifinálovú sériu, ktorú Wiler vyhral 4:1 nad Grasshoppersom, ktorý je jeden z najsilnejších tímov sezóny, hovorí to všetko o úrovni Wileru,“ poznamenal Korsman. „V superfinále sa vždy stretnete s absolútne špičkovým tímom a to je aj prípad Könizu,“ vyjadril rešpekt k súperovi trener Wileru Berger.

V zápase sa predstaví aj náš najlepší florbalista Michal Dudovič a to hneď v otváracej formácii spolu s Afoolterom, Pylsym, Hollensteinom a Bürkim.

Získa Köniz svoj druhý majstrovský titul alebo Wiler zodvihne trofej nad hlavu už po trinásty krát ? Superfinále začína o 17:00.

LIVE ZÁPAS FLORBAL KÖNIZ VS. SV WILER ERSIGEN

foto: Fabride Duc