Už zajtra o 18:00 Stredoeurópskeho času odohrajú dve najsilnejšie reprezentácie charitatívny zápas v Lotyšsku. Výťažok z tohto zápasu pôjde na konto Ukrajinskej florbalovej federácie. Zápas bude možné sledovať aj online.

Charitatívny zápas je zorganizovaný deň pred začiatkom kvalifikácie na Majstrovstvá sveta. Dva najlepšie florbalové národy využijú tento zápas na získanie finančných prostriedkov a povedomia o vojne na Ukrajine a pomôžu tak Ukrajinskej florbalovej federácii so získaním financií na ich ďalšie aktivity.

Celý výťažok z predaja vstupeniek na zápas poputuje na konto Ukrajinskej florbalovej federácie. Lotyšská florbalová federácia bezplatne poskytne športovú halu a usporiadateľov, aby pomohli so zbierkou a organizáciou charitatívneho zápasu. Zápas sa bude naživo vysielať aj na kanáli IFF Youtube s odkazom na finančnú zbierku a stránku s darmi, ktoré sa budú propagovať počas priameho prenosu.

Zápas sa odohrá rovnakým formátom ako kvalifikácia na Majstrovstvá sveta, to znamená hrací čas 3 x 15 minút so 17 hráčmi v zostave. V zostave Švédska zažijú svoj reprezentačný debut Carl Bending-Sörling, Jesper Lindström (obaja Kalmarsund), Emil Ruud (Falun), Oskar Weissbach (Pixbo). Na strane Fínska na svoj prvý reprezentačný zápas v mužskej reprezentácií nastúpia, Miro Tuomala, Joonatan Kovanen (obaja Nokian KrP), Jere Niemelä (TPS Turku), Konsta Tykkyläinen (Classic).

Zápas sa odohrá rovnakým formátom ako WFCQ – 3 x 15 minút / 17 hráčov

foto: IFF Flickr