Uplynulý piatok sa začala v  mužská Česká Tipsport Superliga v ktorej máme aj zástupcov zo Slovenska.

V prvom zápase medzi Tatran Teka Střešovice a ACEMA Sparta Praha sa po takmer ôsmych mesiacoch predstavil v drese domáceho tímu aj Peter Nehila. Peter od januára pôsobil na hosťovaní v prvoligovom tíme 1. MVIL Ostrava. Hneď v prvom zápase u svojho staronového tímu pridal asistenciu pri ich prvom góle v sezóne. Proti nemu nastúpil v drese Sparty Praha aj odchovanec trebišovského florbalu Lukáš Ujhelyi, ktorý sa zatiaľ bodovo nepresadil.

V tíme Panthers Otrokovice máme opäť zastúpenie zo Slovenska. Ladislav Gál sa stal po Matejkovi, Klapitovi, Kováčovi štvrtým Slovákom  v histórií tohto klubu, potom čo sa presunul z Vítkovíc na hosťovanie do Otrokovíc, kde by mal dostať väčší priestor ako v tíme rytierov z Ostravy. V zápase medzi Panthers Otrokovice a Bulldogs Brno náš reprezentant zaznamenal tri body, keď ku gólu pridal aj dve asistencie a bol vyhlásený za hráča zápasu z domáceho tímu. Jednalo sa o prvý trojbodový zápas pre tohto hráča od januára 2017, kedy vsietil hattrick do siete Chodova.
V tomto zápase sme mali slovenské zastúpenie aj na strane hostí. V drese Bulldogs Brno sa predstavili Lukáš Mráz a junior Matyáš Němec. Bol to práve Němec, ktorý pri svojom prvom zápase v Superlige prihrával na prvý gól Brna a zaznamenal tak svoj prvý bod. Lukáš Mráz v tomto zápase nebodoval a v zostave hostí chýbal Martin Grlický.

FBC Ostrava, ktorá oslavuje 25. výročie klubu si k úvodnému zápasu proti Chodovu pripravili niekoľko sprievodných akcií. Diváci, ktorí prišli na tento zápas mohli v drese domácich sledovať aj štvoricu hráčov zo Slovenska. Konkrétne sa jedná o Filipa Čonku-Skybu, Michala Miškeho, Erika Moravčíka a Jakuba Klobučníka. Jakub odchytal celý zápas a ako jediný Slovák v tomto zápase bodoval, keď prihrával na prvý gól domácich.

V zápase SKV – Znojmo sa predstavil Jozef Kriš na strane Znojma a v zápase Česká Lípa – Vítkovice sa obliekol do dresu hostí kapitán reprezentácie Lukáš Řezanina avšak ani jeden z nich nebodoval.

Dnes nás čaká OPEN AIR zápas, ktorý tradične organizuje FBŠ Bohemians Praha. Na tento zápas si pozvali Tatran Střešovice a veríme že v tomto zápase bude hrať až päť našich hráčov.