V Sobotu 8. septembra sa odštartoval osemnásty ročník mužskej najvyššej súťaže na Slovensku.

Staronový účastník extraligy mužov, tím Grasshoppers Žilina doma privítal siedmi tím uplynulého ročníka FBC Mikuláš Prešov. Kobylky pod vedením nestarnúceho hrajúceho trénera Mariána Galoviča porazila hostí pomerom 8:7. Prešovu nestačil ani nadpriemerný bodový príspevok Martina Joščáka, ktorý zaznamenal päť bodov.

Aktuálny majster Slovenska Tsunami Záhorská Bystrica sa predstavil u „vysokoškolákov“ z Bratislavy. Na hosťujúcej striedačke stal ako tréner Ján Purc, ktorý po desiatich sezónach opustil práve Hurikán Bratislava a zamieril do majstrovského Tsunami. Zlepšený výkon v druhej polovici zápasu priniesol trojbodový zisk pre majstra po výhre 8:4.

V mestskom derby pod hradom Matúša Čáka sa z výhry tešili hráči ŠK 1. FBC Trenčín, ktorý celý zápas boli v gólovom vedení a zápas priviedli do víťazstva za stavu 5:3.

Nováčik Snipers Bratislava privítal na svojom domácom ihrisku v Bratislave vicemajstrov z Košíc. Hostia z Florka uvítali Snipers v extralige piatimi gólmi v prvej tretine. Domáci sa však cez prestávku oklepali po studenej sprche z prvej tretiny, keď v prvých piatich minútach druhej tretiny skórovali trikrát a znížili na 4:5. Skúsení hostia si však výsledok postrážili a z Bratislavy si vezú víťazstvo 8:6.

FaBK ATU Košice odštartovali sezónu doma proti bratislavskému Lidu. V sedemnásťgólovej prestrelke mali počas prvých dvoch tretín mierne navrch hostia z Bratislavy. Domáci sa prvýkrát do vedenia dostali až v 42. minúte zápasu zásluhou Tomáša Turcsányiho a vedenie si už do konca zápasu udržali a vyhrali 9:8.

Posledný zápas prvého kola sa uskutočnil na Spiši, kde sa predstavil bronzový celok poslednej sezóny TJ A – FbO Nižná. Domáci hráči z  Young Arrows Spišská Nová Ves odohrali vyrovnaný zápas, ktorý dospel až do predĺženia v ktorom ich vylúčenie potrestal hosťujúci Matúš Medžo ktorý rozhodol tento zápas v prospech hostí pomerom 7:6.

ZAUJALO NÁS: Svojím bodovým prispením nás zaujal kapitán Prešova Martin Joščák, ktorý na horúcej pôde Žiliny zaznamenal päť kanadských bodov.