V Českej republike odštartovala taktiež ženská extraliga a v prvom kole sa Slovenkám náramne darilo.

Vítkovice už bez  Denisy Ferenčíkovej, Michaely Šponiarovej a Kataríny Klapitovej sa predstavili na domácej pôde proti FBK Jičín a s prehľadom zvíťazili 9.1. Po prvý raz sa po vážnom zranení objavila v zostave domácich aj Zuzana Šponiarová, ktorá po takmer roku (naposledy 23.9.2017) vybehla na palubovky českej extraligy a hneď zaznamenala hattrick ku ktorému pridala aj jednu asistenciu. Nová kapitánka Vítkovíc Alžbeta Ďuríková prispela gólom a asistenciou k tomuto víťazstvu. Prvý štart zaznamenala nová posila Vítkovíc Jana Trošková.

Na ďalekú cestu z Ostravy do Liberca sa FBC Ostrava vydala aj so štvoricou Sloveniek. Hráčky Ostravy zápas zvíťazili a z pod Jěštědu si tak vezú tri body za výhru 8:4. V Tomto zápase strelila Kristína Hudáková jeden gól, no jej sestra Paulína Hudáková prispela k víťazstvu výraznejším bodovým prispením keď ku jednému gólu pridala taktiež 4 asistencie a zaznamenala tak celkovo päť bodov v tomto zápase, čo ju vynieslo na čelo produktivity po prvom kole. Viktória Grossová vzišla z tohoto zápasu bodovo naprázdno a Jana Dupčáková sledovala zápas zo striedačky.

V ďalších zápasoch sa predstavili aj Kristína Belicová a Daniela Kvasková, ktoré sa tešili z víťazstiev svojich tímov no bodovo sa nateraz nepresadili. Karolína Krištofová sa prizerala prehra svojho tímu len zo striedačky, kedže prednosť v bráne dostala jej tímová kolegyňa.