Švédska florbalová asociácia sa rozhodla nepredĺžiť zmluvu s hlavným trénerom švédskej reprezentácie Mikaelom Hillom.

Rozhodnutie o nepredĺžení zmluvy urobilo predstavenstvo asociácie na stredajšom zasadnutí. Kontrakt Mikaela Hilla vyprší vo februári 2021, ale vzhľadom na to, že zmluva nebude predĺžená, sa obe strany dohodli na ukončení spolupráce už teraz.

Mikael Hill sa stal trénerom švédskej reprezentácie vo februári 2017. V tom istom roku priviedol Švédsko k zlatu na Svetových hrách v Poľsku. V decembri 2018 doviedol Švédsko do finále majstrovstiev sveta, v ktorom neuspel. Viedol by tím aj počas majstrovstiev sveta v Helsinkách, ktoré sa mali hrať tento rok, ale boli odložené o rok.

„Švédska florbalová asociácia by chcela poďakovať Mikaelovi Hillovi za spoločné roky. Spomíname si hlavne na zlato zo Svetových hier, ktoré bolo pre švédsky florbal super a významné. Hill a zvyšok realizačného tímu viedli v posledných sezónach mužský národný tím s veľkým nasadením a otvorenosťou.“ Naša vízia je jasná. Chceme byť národným tímom, ktorý nielenže časom zvíťazí, ale aj prevezme zodpovednosť za rozvoj na národnej i medzinárodnej úrovni. To znamená, že smerovanie a obsah dlhodobej práce sú dôležité. Sme v procese výberového konania realizačného tímu, ktorý bude schopný viesť a rozvíjať túto prácu v krátkodobom aj dlhodobom horizonte.“ povedal Joakim Lindström, manažér švédskych florbalových reprezentácií.

foto: Per Wiklund