Ani tento hrací „víkend“ nechýbali v akcii Slováci a Slovenky. Poďme sa pozrieť na to ako sa im darilo.

ČESKÁ REPUBLIKA

muži:
FbŠ Bohemians započali hrací „víkend“ už v piatok keď v pražskom derby zdolali SKV Vinohrady jednoznačne 14:5. K výhre pomohol jedným gólom aj Ivan Tomčo ktorý zvyšoval na 4:0 z pohľadu Bohemians. Bohemka v nedeľu odohrala ďalší zápas na ihrisku súpera a rovnakým výsledkom 14:5 zdolali aj Českú Lípu. Ivan Tomčo sa do zápasu zapísal troma bodmi (2+1).

Šimon Leško a René Slezák hrajúci za FBŠ Hummel Hattrick Brno si nepripísali žiaden zápis do kanadského bodovania, počas uplynulého víkendu. V prvom zápase nestačili po dobrom výkone na Mladú Boleslav, ktorej podľahli na ich ihrisku 3:7. Druhý zápas ich čakal proti Sparte Praha, ktorá nie je v optimálnej forme z čoho mohli vyťažiť 3 body no pred koncom tretej tretiny inkasovali vyrovnávajúci gól a po nájazdoch so Spartou prehrali 3:4.

Nie optimálny víkend má za sebou Sparta Praha. V prvom dueli podľahla doma hráčom z FBC Ostrava pomerom 2:4, keď do zúfalstva privádzal hráčov Sparty najme brankár hostí Jan Binder. V druhom zápase na ihrisku Hattricku Brno ani raz nevyhrávali. Opäť na brankára súperovho tímu vyslali nespočetne veľa striel no slabá efektivita z tohto víkendu sa prehĺbila. V poslednej päťminútovke napokon dokázali vyrovnať nepriaznivé skóre a po trestných strieľaniach si napokon z Brna odniesli 2 body. Počas víkendu sa Lukáš Ujhelyi zapísal do štatistík jedným gólom a jednou asistenciou. Michal Pažák a Kristián Kozák nebodovali. V zostave Sparty Praha sa už dlhšie neobjavil Šimon Masár. Marek Koščo taktiež vynechal štvrtý zápas po sebe.

Ani nový tréner a zahraničné posily nepomohli Panthers Otrokovice odvrátiť šiestu prehru v rade. Tím vedený kapitánom Ladislavom Gálom si v ich jedinom víkendovom zápase neporadil s FBC Liberec, ktorému podľahli pod Jěštedom 0:2. Prvý zápas v Tipsport Superlige odohral v drese Otrokovíc Šimon Šmajda, ktorý je v Otrokoviciach na hosťovaní z Vítkovíc. V zápase sa taktiež predstavil Martin Grlický ktorý sa po odmlke vrátil do Superligového diania.

ženy:
Šesť bodový víkend majú za sebou hráčky Vítkovíc, ktoré dokázali vyhrať na horúcej pôde Chodova pomerom 6:4 a následne doma poľahky porazili predposledný tím tabuľky FBK Jičín vysoko 15:0. Bodovo sa spomedzi Sloveniek najviac darilo Denise Ferenčíkovej (1+3) a Michaele Šponiarovej (2+2), ktorá zaznamenala jubilejný 20. bod v tejto sezóne. Jednou asistenciou sa do štatistík zapísala aj Lenka Lenčéšová. Po zranení sa do zostavy Vítkovíc vrátila Alžbeta Ďuríková, ktorá nastúpila na svoje prvé zápasy v tejto sezóne.

Kristína Belicová nastúpila do oboch zápasov v drese Chodova a bola tak pri domácej prehre 4:6 s Vítkovicami a pri víťazstve 9:1 v derby proti Panthers Praha. Tento víkend, však Kristína nebodovala.

Prvý gól v sezóne zaznamenala Daniela Kvasková. V trinástej minúte v zápase s FBŠ Olomouc započala gólostroj Tatranu, ktorý sa zastavil až na čísle jedenásť. Počas víkendu sa Tatran predstavil aj v zápase so Židenicami, ktoré porazili pomerom 2:1 a pripísali si šesťbodový víkend.

Dôležitú výhru v boji o playoff si pripísal aj FBŠ Olomouc, keď z Jičína si priniesol výhru 6:3. Horšie to už bolo v druhom zápase, kedy podľahli doma Tatranu Střešovice vysoko 0:11. Ani jedna z dvojice Sloveniek (Lucia Lazárová a Radka Rennerová) v drese tímu z Hanej nebodovala.

V drese FBC Ostrava ešte stále nenastupuje Pavlína Hudáková, ktorá si doliečuje zranenie. Jej sestre Kristíne tento víkend bodovo nevyšiel keď si pripísala jednu asistenciu pri výhre 11:4 nad Start98 Kunratice. Druhý zápas Ostravy priniesol prekvapenie, keď na ihrisku FbŠ Bohemians stratili prekvapivo bod. Zápas zvládli vyhrať až po samostatných nájazdoch v ktorých sa presadila aj Kristína Hudáková.

ŠVAJČIARSKO

muži:
SV Wiler Ersigen po reštarte ligy vo Švajčiarsku výsledkami neoslňuje. Posledné dva zápasy prehral a na začiatku zápasu s Usterom to s nimi nevyzeralo najlepšie. Hostia sa rýchlo ujali vedenia 2:0. Wiler, však aj zásluhou troch gólov Michala Dudoviča dokázal zápas vyhrať 8:4. Michal Dudovič bol po zápase, v ktorom si pripísal svoj piaty hetrik v NLA, vyhlásený za najlepšieho hráča zápasu.

ženy:
V drese Piranha Chur pravidelne nastupuje kapitánka slovenskej reprezentácie Katarína Klapitová. Katarína si v zápase proti Burgdorfu pripísala do štatistík jednu asistenciu a prispela tak k vydretému víťazstvu 7:5. Churu sa to podarilo vďaka skvelej druhej tretine, v ktorej dominovali 5:1

foto: Fabrice Duc