Play off vo Švajčiarsku je už v plnom prúde. Aktuálne sa odohrávajú ešte štvrťfinálové zápasy v mužskej NLA, zatiaľ čo v ženskej NLA prebieha už semifinále.

MUŽI ŠTVRŤFINÁLE
Grasshoppers Zürich – UHC Waldkirch St. Gallen 7:9, 6:5, 7:3, 11:4, 6:3 konečný stav série 4:1

Grasshoppers Zürich si ako víťaz základnej časti vybral rovnakého súpera ako v minulej sezóne a to UHC WaSa. V minuloročnom nedokončenom play off bol St. Gallen ľahkým sústom pre Grasshoppers no tohtoročná séria nevyznela až tak jednoznačne. V prvom zápase v Zürichu hostia šokovali a po štyri a pol roku dokázali zvíťaziť na ihrisku Grasshoppers. WaSa dokázala statočne vzdorovať aj v druhom zápase, kde im nechýbalo veľa aby celok z Zürichu zdolali. V ďalších zápasoch sa ukázali skúsenosti víťaza základnej časti ktorý vyhral zvyšné zápasy najmä vďaka skvelým druhým tretinám. Prvým postupujúcim do semifinále sa po výhre 4:1 na zápasy stali hráči Grasshoppersu Zürich.


UHC Alligator Malans – HC Rychenberg Winterthur 5:4, 3:1, 3:7, 4:5 sn., 8:4 aktuálny stav série 3:2

„Každý chvíľku ťahá pílku.“ Týmto slovenským príslovím by sa dala charakterizovať séria medzi Malans a Rychenbergom. Malans si vyberali ako druhí a vybrali si Rychenberg, ktorý sa umiestnil na šiestej pozícií po základnej časti. Aj táto séria bola rovnaká ako v minulej sezóne. Pred ukončením súťaže bol vo vedení Rychenberg so stavom 2:1 na zápasy. Malans zdolali Winterthur v tejto sezóne v oboch zápasoch základnej časti a úspešne pokračovali aj v prvých dvoch zápasoch, kedy sa im podarilo zdolať tohto súpera. Hráči Rychenbergu sa však nevzdali a sériu dokázali vyrovnať. V piatom zápase však Malans dominoval a strhol vedenie na svoju stranu a ujal sa tak vedenia v sérií 3:2. Aligátory môžu sériu rozhodnúť už najbližšiu sobotu, kedy vycestuju do Rychenbergu.

Floorball Köniz – Tigers Langnau 7:5, 5:6, 6:5, 4:3, 4:7 aktuálny stav série 3:2

V tejto sérií to má domáci tím veľmi náročné. Tigers Langnau nevyhral doma ani raz. Könizu sa to podarilo jedenkrát z troch pokusov. To znamená, že až štyri zápasy z piatich vyhral hosťujúci celok. Köniz sa ujal vedenia v sérií 3:1 a piaty zápas hral doma. Hostia však odmietli ukončenie série a dokázali vyhrať presvedčivo 7:4. Naposledy hráči Tigers dokázali zvíťaziť v riadnom hracom čase na ihrisku Könizu pred šiestimi rokmi. mnohí ich preto pred piatym zápasom odpisovali no tigrom sa podarilo to čo už dávno nie a vrátili sériu na svoje ihrisko, kde v sobotu privítajú jedného z kandidátov na titul Floorball Köniz.



SV Wiler-Ersigen – Zug United 2:1, 4:6, 1:2, 7:2, 5:2 aktuálny stav série 3:2

Séria ako na hojdačke. Úradujúci majster SV Wiler-Ersigen sa po obnovení súťaže výsledkovo trápil čo vyústilo štvrtým miestom po základnej časti. Séria medzi aktuálnym majstrom a aktuálnym víťazom národného pohára sľubovala zápletku. To sa od úvodných zápasov potvrdzuje. Po prvom zápase sa ujal vedenia Wiler následne Zug dvoma výhrami otočil stav série, aby Wiler mohol kontrovať a znovu otočiť sériu vo svoj prospech. Uplynulý víkend bolo vidieť zlepšenie streleckej efektivity Wileru čo potvrdzuje slova nášho reprezentanta Michala Dudoviča, že vedia ako na súpera no neboli doteraz tak efektívny ako práve uplynulý víkend. Hneď vo štvrtom zápase dali toľko gólov ako dokopy za prvé tri zápasy série. Dudoviča v prvej formácii nahradil Mendelin, ktorý v aktuálnej forme tvorí s Pylsym hlavné úderné duo majstra. Wileru citeľne chýba dirigent presiloviek a jeden z najlepších hráčov sveta Krister Savonen. Na strane Zugu sa aktuálne strelecky trápi švédske trio Andersson-Julkunen-Hallén, ktorí dokázali skórovať iba dvakrát v piatich zápasoch. V sobotu nastúpi Wiler do zápasu s mečbolom a bude môcť tak sériu ukončiť.

ŽENY ŠTVRŤFINÁLE
Kloten-Dietlikon Jets – UHC Laupen ZH 8:1, 8:1, 8:1 konečný stav série 3:0

Víťaz základnej časti Kloten-Dietlikon Jets si za súpera do prvého kola zvolil Laupen, ktorý sa v základnej časti umiestnil na 7. mieste. Laupen vo svojej krátkej histórií v najvyššej súťaži zatiaľ ani raz nezdolal Kloten-Dietlikon. To sa nezmenilo ani po tejto sérií keď víťaz základnej časti dokázal trikrát vyhrať 8:1 a postúpil do ďalšieho kola. Za Kloten sa dokázalo presadiť až štrnásť rôznych hráčok a do hry ich nastúpilo v sérií celkom dvadsaťdva. Veľká prevaha favorita dovolila trénerskému tímu dať priestor všetkým hráčkam ktoré svojou bojovnosťou oplatili dôveru.



Skorpion Emmental Zollbrück – Unihockey Berner Oberland 3:1, 7:2, 6:2 konečný stav série 3:0

Ďalšia jednoznačná séria, ktorá vyústila víťazstvom druhého celku po základnej časti. Škorpiónky nedali šancu súperkám a po troch výhrach putovali do semifinále.

Piranha Chur – Red Ants Rychenberg Winterthur 4:3, 4:5, 2:3, 4:8 konečný stav série 1:3

Florbalový gigant Piranha Chur sa po desiatich finálových účastiach za sebou, tentokrát nedostal ani do semifinále. Stopku mu vystavil Red Ants Rychenberg Winterthur. V Chure si snáď už ani nepamätajú, kedy nehrali aspoň semifinále. Naposledy sa tak stalo v sezóne 2005/2006. Churu citeľne chýbala Corin Rüttimann, ktorá počas sezóny odišla do Švédska a taktiež si hráčky Rychenbergu postrážili ofenzívnu silu Churu v podaní Martiny Řepkovej, ktorej dovolili skórovať iba raz.

Zug United – Wizards Bern Burgdorf 3:6, 5:12, 4:3, 5:7 konečný stav série 1:3

Súboj štvrtého tímu s piatym sľuboval drámu. No hráčky Zugu táto séria nezastihla v optimálnej forme a v prvých dvoch zápasoch boli jednoznačne horším tímom v sérii. S nožom na krku síce dokázali vyhrať tretí zápas no druhý mečbol Burgdorfu už neodvrátili a tak sa Burgdorf tešil z postupu do semifinále

ŽENY SEMIFINÁLE
Kloten-Dietlikon Jets Red Ants Rychenberg Winterthur 9:4 aktuálny stav série 1:0
Skorpion Emmental ZollbrückWizards Bern Burgdorf 4:3, 7:1 aktuálny stav série 2:0

V sérií dlhoročných účastníkov ženskej NLA sa zatiaľ odohral iba jeden zápas, v ktorom mali na vrch hráčky Dietlikonu. Druhý zápas bol z dôvodu výskytu koronavírusu u blízkej osoby z hráčok Red Ants. Hráčka, ktorá prišla do styku s pozitívnou osobou stihla ešte v sobotu odohrať zápas a celý týždeň trénovala s tímom. Preto z bezpečnostných dôvodov bol druhý zápas série preložený. V sérií medzi Zollbrückom a Burgdorfom sa nezrodilo žiadne prekvapenie a Zollbrück dokázal zvíťaziť v oboch zápasoch aj napriek menším problémom v prvom zápase. Obe série by mali pokračovať už počas najbližšieho víkendu.



foto: Claudio Shwarz, Fabrice Duc, Tobias Wagen, Fabien Trees