Po minuloročnom „pandemickom“ zrušení 5. ročníka je jubilejný 5. ročník Slovak Floorball Cup-u plánovaný na rok 2021. Stálym účastníkom turnaja, ktorý sa zúčastníl s množstvom kategórii už 3. ročníkov je FBC Grasshopers AC Uniza Žilina. O svoje skúsenosti s turnajom sme sa rozprávali s členom vedenia klubu Danielom Baránkom.

Na začiatok otázka k aktuálnej situácii, kedy je florbal na Slovensku (s malou prestávkou) „mŕtvy“. Ako žije Grasshopers počas týchto, nielen pre florbal, ťažkých časoch?

Pokiaľ sa jedná o mužskú kategóriu, tak tam sú už skúsenejší hráči a pripravujú sa individuálne. Komplikovanejšie to bolo s mládežníckymi kategóriami. Nakoľko bolo nevyhnutné obnoviť s nimi kontakt, museli sme prejsť na online tréningy. Sme radi, že v ostatnom čase vznikla iniciatíva z viacero klubov a máme možnosť stretávať sa, konfrontovať s ich mládežníckymi kategóriami aspoň online. Samozrejme v klube okrem tréningového procesu pripravujeme niekoľko noviniek, ktoré budeme počas roka postupne predstavovať.

Slovak Floorball Cup 2K19

Organizári Slovak Floorball Cup-u spustili pred viac než dvomi mesiacmi registráciu na 5. ročník. Neporušíte svoju tradíciu od roku 2017 a budete aj tento rok štartovať na oboch častiach turnaja – seniorskej aj mládežníckej?

Naša prvá účasť na turnaji Slovak Floorball Cup bola v roku 2017. Od tej doby sa stal turnaj súčasťou našej predsezónnej prípravy a zúčastňujeme sa ho každoročne. V roku 2020 sa turnaj zo známych pandemických dôvodov neuskutočnil, my ale veríme, že situácia sa v lete zlepší a budeme sa môcť tento rok turnaja zúčastniť. Na turnaji sa predstavíme vo všetkých vekových kategóriách od prípravky až po mužov.

Čím vás Slovak Floorball Cup oslovil počas 3 rokov vašej účasti?

Musím sa priznať, úvodného ročníka v roku 2016 sme sa nezúčastnili. Neverili sme, že na Slovensku dokáže niekto zorganizovať florbalový turnaj na takej úrovni, ako je tomu v Čechách. V roku 2017 sme sa po pozvánke od organizátorov rozhodli zúčastniť na turnaji s dvoma mládežníckymi výbermi. Turnaj nás natoľko nadchol po športovej, organizačnej a spoločenskej stránke, že každým rokom sme vyslali do Bratislavy početnejšiu výpravu. Touto cestou by som chcel pochváliť Romana, Lukáša a celý organizačný tím za dobre odvedenú prácu. Som rád, že aj na Slovensku sú šikovní ľudia, ktorí dokážu zorganizovať turnaj na medzinárodnej úrovni.

Počas turnaja strávite v Bratislave na seniorskej časti 4 a mládežníckej časti 3 dni. Ako trávite voľný čas medzi zápasmi?

Samozrejme v hlavnom meste je veľa lákadiel. Voľný čas sa snažíme využiť na utužovanie kolektívu a návštevu atrakcií, ktoré pre účastníkov turnaja pripravujú organizátori Slovak Floorball Cupu. Preto vnímame Slovak Floorball Cup aj ako skvelú teambuildingovú aktivitu.

Je pre Grasshopers Slovak Floorball Cup dostatočná predsezóna príprava?

Určite áno, turnaj je pre mužskú aj juniorskú kategóriu vhodná predsezónna príprava po športovej, ale aj kolektívnej stránke. O kvalite turnaja svedčí aj fakt, že sa ho každoročne zúčastňuje množstvo tímov zo zahraničia, s ktorými nemáme možnosť sa konfrontovať počas sezóny.

Čo by ste odkázali klubom, ktoré na Slovak Floorball Cup-e zatiaľ neštartovali?

Nech vôbec neváhajú a určite sa prihlásia. Nebudú ľutovať. Zažijú kopec zábavy a spoznajú veľa zaujímavých a príjemných ľudí.