Tím, ktorý sa zúčastnil všetkých štyroch ročníkov Slovak Floorball Cup – FRAM Floorball Team. V dnešnom článku sme sa spýtali zopár otázok človeka, ktorý stojí za myšlienkou tohto úspešného turnajového tímu.

Účastník všetkých 4 ročníkov – FRAM Floorball Team. Skúste nám na začiatok predstaviť myšlienku dať dokopy turnajový tím zložený z množstva kvalitných hráčov?

Myšlienka vznikla v lete 2016, keď sme sa stretli s košickými hráčmi Samom Kerekešom, Aďom Szabom a Michalom Kročkom. Cieľom bolo vytvoriť kvalitný tím, ktorý by sa mohol počas leta účastniť turnajov a ukázať, že aj na turnajoch sa dá hrať kvalitný florbal. Kostru tímu vtedy tvorili hráči ATU Košice a samozrejme Peter Nehila. V druhom roku činnosti sme k tomu pridali kategóriu juniorov. V roku 2018 som oslovil k spolupráci Luciu Jelínkovú a Mišku Krivulčíkovú, a tým sa začala ďalšia naša úspešná kopitola aj v kategórii žien. Počas piatich rokov činnosti sa vytvorila kvalitná komunita FRAMu, do ktorej patrí 25 mužov, 30 žien a 11 juniorov. Veľmi ma teší, že sa aj z letnej turnajovej záležitosti stala celkom slušná značka. 

Prvé dva ročníky ste absolvovali s mužmi, ďalšie dva už aj so ženami. Neplánuje sa FRAM rozšíriť aj o iné kategórie alebo je väčšou prioritou CAPITOL Floorball Team, ktorého ste spolumajiteľom?

FRAM je letná turnajová záležitosť a preto nad rozšírením o iné kategórie neuvažujem. Vyhovuje nám práve také zloženie. Na druhej strane CAPITOL má v súčasnosti pre mňa inú prioritu. Založili sme ho ako dlhodobý a seriózny projekt. Minulý rok sme otvorili CAPITOL Akadémiu pre detičky, aj keď nám ju COVID na čas pozastavil, a teraz veľmi intenzívne pracujeme nad otvorením kategórie žien. Myslím si, že aj CAPITOL Ladies bude pre nás veľmi prestížna záležitosť. Takže v budúcnosti určite budeme účastníkmi SFC v každej kategórii.

Čo Vás na Slovak Floorball Cupe oslovilo tak, že ste nevynechali ani jeden ročník?

Vnímam Slovak Floorball Cup od začiatku a už vtedy si organizátori nastavili latku veľmi vysoko. Sledujem jeho každoročné zlepšovanie a v súčasnosti ho považujem za najlepší turnaj na Slovensku a v Čechách z tých, na ktorých sa s FRAMom zúčastňujeme. Stalo sa z neho jedno z najväčších športových podujatí na Slovensku. Považujem ho za najlepší produkt, ktorý propaguje florbal na Slovensku aj verejnosti, ktorá tento šport ešte nepozná. Priebeh turnaja a aj doplnkové akcie počas voľna sú na vysokej úrovni. Veľmi pozitívne ho hodnotím aj z pohľadu partnera turnaja a efektivity vynaložených prostriedkov na propagáciu našich spoločností.

Na 5. ročník ste prihlásený s mužmi aj ženami. Aké sú Vaše očakávania od tohto ročníka?

Všetci naši hráči sa na turnaj vždy veľmi tešia. Preto vždy očakávame víťazstvá. Tento rok to bude mať pre mňa aj trošku iný náboj. Takže keby sa podarilo finále FRAM – CAPITOL, bolo by to pre mňa určtite niečo mimoriadne.

Pre ligový klub je podľa Daniela Baránka zo Žiliny turnaj skvelá predsezónna príprava. Čím je turnaj pre vás?

Vzhľadom k tomu že sme turnajový tím, pre nás to taký význam nemá. U nás je to skôr o tom, zase sa stretnúť, schuti si zahrať a samozrejme poriadne sa zabaviť. V tom za výsledkami určite nezaostávame.

Ak by ste mali možnosť niečo odkázať organizátorom, čo by to bolo?

Organizátorom pod vedením Romana Cibika by som určite odkázal, že obdivujem akú vysokú úroveň dosiahol Slovak Floorball Cup v športe, ktorý sa vo verejnosti stále vníma ako amatérsky. Romanovi Cibikovi by som určite odkázal, že je čas, aby svoje manažérske a organizačné schopnosti nevyužíval len v svojich súkromných projektoch, ale aj pri rozvíjaní a propagácii florbalu na celoslovenskej úrovni v orgánoch Slovenského zväzu florbalu. Považujem ho za jedného z najkompetentnejších a najskúsenejších ľudí vo florbale na Slovensku a bolo by na škodu nevyužiť jeho schopnosti.