Od 11. novembra do 13. novembra prebehol v Prahe už 16. ročník medzinárodného turnaja veteránov Prague Masters.

Do Prahy na turnaj prišlo menej tímov ako obvykle aj kvôli aktuálnej pandémii. Turnaja sa zúčastnilo 44 celkov, ktoré si zmerali sily v troch mužských a v jednej ženskej kategórii. Na turnaji sa predstavili aj tri tímy z Košíc. Lazio Košice a Sparta Košice v kategórií Muži nad 45 rokov a Technic Košice v kategórií Muži nad 40 rokov.

Družstvo Sparta Košice sa po dvoch výhrach a dvoch prehrách umiestnilo na 3. mieste v skupine, kde si zahrali aj proti známym menám. Za zmienku stojí napríklad Aleš Jakůbek, päť násobný majster ČR v drese Tatranu Střešovice a účastník šiestich majstrovstiev sveta (2004 striebro, 2010 bronz). V tíme Bauska z Lotyšska sa predstavil štvornásobný účastník majstrovstiev sveta Artis Malkavs. Po nájazdovej dráme v osemfinále proti švédskemu tímu FBC Aarland postúpili do štvrťfinále, kde im stopku v turnaji vystavil lotyšský tím FK Melnie. Lazio Košice po remíze s Florbal Ústí putovalo do osemfinále z piateho miesta v skupine. V osemfinále narazili na rovnaký tím ako Sparta vo štvrťfinále a taktiež mu podľahli pomerom 1:4.

Najviac sa na turnaji darilo tímu Technic Košice, tí už v minulosti dokázali na tomto podujatí, že je s nimi potrebné rátať na tie najvyššie pozície no niekoľkokrát im chýbal krôčik k medaile. To sa tento rok podarilo a Technic získal svoju prvú medailu z tohto turnaja na ktorom sa zúčastňujú pravidelne už niekoľko rokov. Skupinu prešli ako nôž maslom a po výhrach nad Havířovom, Bohemiansom Praha a nórskym celkom Brodd IBK sa prebojovali do play off z prvého miesta. V osemfinále najprv narazili na Vítkovice, ktoré dokázali zdolať jednoznačne 6:1. Vo štvrťfinále porazili Kobylisy 5:2 a v semifinále na nich čakal celok Hlásná. Hlásná v kádri so zvučnými menami dokázala poraziť Košičanov. O výhru Hlásnej sa práve postarali zvučné mená Aleš Jakůbek, Juraj Šádek, Milan Fridrich, ktoré spolu získali niekoľko titulov majstra Českej republiky (Šádek 11x, Fridrich 7x, Jakůbek 5x). Po dlhých rokoch to bolo pre Košičanov zadosťučinenie čo potvrdzujú slová najstaršieho extraligového hráča Miloša Šupalu, ktorého môžete vidieť na palubovkách v drese Žltého Snehu Košice. „Pre nás ako amatérsky tím ktorý vznikol na základoch hokejbalu je to najväčší úspech o ktorý sme sa pokúšali už si 10 rokov, no výraznejší úspech nám stále ušiel o gól alebo sme prehrali v play off na nájazdy. Tento rok sme vypadli až v semifinále s celkovým víťazom v ktorého radoch nastupovali bývali reprezentanti Českej republiky, ako napríklad Fridrich, Jakůbek, Šádek. Myslím si, že sme ich ale v zápase poriadne potrápili a nebyť florbalovej neskúsenosti mohli sme pomýšľať aj na víťazstvo.“ Odhodlanie Košičanom nechýba a určite to pre nich nebola posledná účasť na turnaji. „Na budúci rok im to vrátime.“ Zakončil hodnotenie turnaja čoskoro 48 ročný, stále aktívny hráč Miloš Šupala.

foto: Archív Technic Košice