Michaela Šponiarová sa po Lucii Jelínkovej (rod. Košturiakovej) a Denise Ferenčíkovej stala len treťou reprezentantkou, ktorá dosiahla 100. bod v ženskej reprezentácii.

V poslednom zápase skupiny proti Nemecku sme boli svedkami 100. bodu v ženskej reprezentácií pre Michaelu Šponiarovú. Blížil sa koniec prvej tretiny keď vynikajúco získala loptičku Paulína Hudáková, potiahla ju do útoku a prihrávkou našla na strede nikým nekrytú Michaelu Šponiarovú, ktorá pohodlne zakončila do poloprázdnej brány Nemecka.

Vedela Michaela pred šampionátom Michaela, že do magickej stovky jej chýba iba jeden bod? „Popravde vôbec. Ani som nemala potuchy, že sa k tejto hranici blížim. Samozrejme som rada, že mi to tam padlo ale prvoradá je tímová výhra.“

Po tom, čo sme jej oznámili prekonanie stobodovej hranice v ženskej reprezentácii, nezabudla ani na svoje spoluhráčky a zároveň si zaželala vyššiu tímovú efektivitu aj v ďalších zápasoch. „Je to určite milé potešenie ale výhra v dnešnom zápase je dôležitejšia. Samozrejme som taktiež veľmi rada, že tam góly popadali aj ostatným dievčatám. Dúfam, že nám to zostane a budeme efektívnejšie aj v ostatných zápasoch.“

Mnoho reprezentantov si svoje prvé body v reprezentácii pamätá. No Michaela medzi takých hráčov nepatrí, čo potvrdila aj predchádzajúcimi odpoveďami. „Pravdu povediac, je to už asi naozaj dávno. Presný zásah si nepamätám no keď vidím tu dievčatá, ako sú rady za svoj prvý gól tak určite som mala rovnaký pocit.“ Doplníme, že Michaela svoj prvý bod v reprezentácií zaznamenala pri svojom debute 2. 2. 2011 v Poľsku počas kvalifikácie na Majstrovstvá sveta 2011. Stalo sa tak v zápase proti Rakúsku, keď v 15. minúte zvyšovala na 5:0 v prospech nášho tímu.

Michaele gratulujeme a prajeme veľa šťastia pri prekonaní ďalších míľnikov.

foto: IFF