Martin Petróci a Jozef Halás sa po pauze vrátili do Extraligového kolotoča vo vzájomnom súboji medzi Florkom a Prešovom. Čo za tým stálo sme sa opýtali priamo ich.

Oboch spája šampionát vo Švédsku v roku 2014, na ktorom obaja štartovali. Pre oboch to bol posledný šampionát no ako sa hovorí, nikdy nehovor nikdy.

Mladší z dvojice navrátilcov na palubovky Jozef Halás pred začiatkom minulej sezóny zakotvil vo Florku. Po sezóne v ktorej zaznamenal 50 bodov sa rozhodol dať od florbalu pauzu. Avizovaná pauza, ktorá mala trvať minimálne do konca kalendárneho roka 2018 sa skrátila. „Chcel som si dať pauzu z rodinných a pracovných dôvodov, nevravel som že skončím úplne no po konci sezóny som povedal, že to bude do konca roku 2018. Sledoval som chlapcov ako sa im darí a zároveň ma volali aby som sa vrátil. Postupom času som teda prehodnotil svoje rozhodnutie a prišiel som o čosi skôr pomôcť tímu.“  Florku sa v posledných kolách nedarilo podľa ich predstáv a posila v podobe jedného z najlepších strelcov histórie Extraligy je určite vítaná. Jozef Halás potvrdil túto pozíciu a hneď v prvom zápase po svojom príchode zaznamenal hattrick a jednu asistenciu pri výhre 10:3 nad Prešovom.

Druhým navrátilcom na Extraligové palubovky bol bývalý kapitán reprezentácie a bývalý hráč Florka Martin Petróci, ktorý naposledy odohral súťažný zápas 13. 03. 2016. V hale, kde to veľmi dobré pozná si však obliekol dres hosťujúceho družstva z Prešova v ktorom pôsobil aj v jeho poslednej sezóne. „Už v septembri ma kontaktovali z Prešova, či nemám záujem sa vrátiť a či mám na to vôbec čas a či mám chuť. Povedal som im, že aktuálne mám rybársku sezónu a chodím na súťaže čo znamená, že budem voľný až koncom októbra. Taktiež som im povedal že prídem potom na tréning a vyskúšam či ešte to má význam skúšať v mojom prípade, či mám na to kondíciu a podľa toho uvidia či sa im hodím do zostavy alebo nie.“ Extraliga sa omladila a od posledného zápasu Martina sa toho čo to zmenilo čo sám potvrdzuje. „Je tu veľmi veľa mladých hráčov a už to nie je taký technický florbal ako keď sme my hrávali, teraz sa viac behá a a je to veľmi rýchle, treba sa však tomu prispôsobiť.“
S Florkom si Martin pamätá úspešne ťaženie a zlato zo sezóny 2013/2014 a taktiež ďalšie štyri medailové sezóny. „Bolo to super, bola super partia a za tých osem či desať rokov, čo sme spolu hrali bolo super. Stretávali sme sa trikrát do týždňa a trávili sme spolu celé víkendy. Bohužiaľ  z tej partie tu ostali asi iba štyria chlapci, ktorí patrili k tým najmladším za tej éry. Boli to vážne super roky no už som sa posunul inde.“